Slitasje på bilen kan raskt bli en dyr katastrofe hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør enkelt vedlikehold. I tilfelle at du må fikse noe, kan det å gjøre det selv spare penger. Les disse tipsene i denne artikkelen slik at du kan lære enkel og nyttig bilreparasjon.

Utøv alltid det høyeste forsiktighetsnivået når du arbeider med bilens drivstoffsystem. Aldri omgå drivstofftanker, drivstoffledninger eller pumper med antennelseskilder som sigaretter eller noe som kan produsere en gnist. Tørk opp eventuelle drivstoffsøl umiddelbart, og beskytt deg selv ved å bruke drivstoffbestandige hansker og briller.

Sørg for å spørre mekanikeren som er i ferd med å jobbe med bilen din om han er sertifisert eller ikke. Hvis svaret er nei, la med en gang og få noen andre til å gjøre reparasjoner. Hvis han sier at han er, be om noen form for bevis slik at du vet dette sant.

Hvis du trenger å fikse en ripe eller maling over et område, må du kontrollere at du velger riktig farge. Se i brukerveiledningen for å se om du kan finne en kode for fargen på bilen eller se etter et klistremerke under panseret eller på førersidens frontdør for å finne fargekoden.

Hvis du betaler for å få nye deler installert i bilen, spør mekanikeren om du kan se dem. Det er ingen grunn til at han bør nekte å la deg se hva du har betalt for. Hvis du har noen indikasjon på at elementene ikke er nye, fortell mekanikeren at du vil få arbeidet gjort andre steder.

Spør om garantiene knyttet til eventuelle nye deler som går inn i bilen din. De fleste nye deler vil inkludere en garanti. Hvis noe går galt med den delen etter reparasjonen, vil du bli dekket for erstatningen. Vet hvor lenge garantien er god for, og om det er noen bestemmelser knyttet til den.

Det er ingen bildeler som vil fungere for alltid, så ikke tro noen krav på det motsatte. De prøver kanskje bare å jekke prisen opp. Noen biler kan komme med overføringsvæske garantert for en «levetid». Denne væsken varer lenger, men du bør fortsatt endre den omtrent hver 80.000 miles.

Ta med deg brukerveiledningen når du går til bilverkstedet for å få jobben gjort. Hvis noen forteller deg at du må få en tjeneste etter en viss mengde miles, sjekk og se om det samsvarer med det som er i håndboken. Hvis den ikke gjør det, kan du fortelle dem at du avslår den bestemte tjenesten.

Som nevnt i begynnelsen av denne artikkelen, det kan raskt legge opp hvis du fortsetter å ta bilen inn i butikken. Lære noen enkle triks for vedlikehold vil spare deg hodepine senere. Husk disse tipsene slik at du kan bruke automatisk reparasjon etter beste evne.